Campanie pentru promovarea compostului în gospodărie

Campanie pentru promovarea compostului în gospodărie

La nivelul judeţului a fost demarată o campanie destinată promovării compostului în gospodărie, care a debutat cu un seminar destinat administratiilor publice locale, iar mai apoi a continuat cu o sesiune de dezbateri publice destinate cetăţenilor, în perioada 10- 18 octombrie 2011.

Seminar de informare

seminar-promovare-proiect-4-10-2011-2

Consiliul Judeţean Botoşani a organizat în data de 4.10.2011 de la ora 10:00 la sediul Consiliului Județean, seminarul de informare în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, care se derulează pe o perioadă de 57 de luni cu finalizare la data de 25.08.2015.

Obiectivul seminarului a fost informarea cetăţenilor în legătură cu stadiul implementării proiectului, informarea despre realizarea compostului în gospodarie şi împărţirea recipienţilor de compost, precum şi promovarea programului de finanțare.

Reprezentanţii primăriilor din judeţ au venit în număr mare pentru a se informa în legătură cu stadiul actual de implementare a proiectului, pentru a pune întrebări şi a-şi manifesta interesul faţă de distribuirea recipienţilor de compost către populaţie.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de seminarul de informare

 

Dezbateri publice

Dezbatere publica Botosani-11.10.2011

Municipiul Botoşani a găzduit o dezbatere publica pentru cetăţenii interesaţi, în cadrul   proiectului intitulat “Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani, în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Mediu (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate. Proiectul, în valoare de 143.068.697 lei fără TVA, este derulat de Consiliul Judeţean Botoşani şi cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Astfel de sesiuni de informare au loc în 20 de localităţi din judeţ unde urmează să se desfăşoare activităţile proiectului.

La Botoşani, această întâlnire a avut loc în cursul zilei de marţi, 11 octombrie, la sala de marmură a Teatrului Mihai Eminescu şi a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi ai firmelor de salubritate.

Restul localităţilor în care au avut loc dezbaterile publice, soldate cu demonstraţii practice de asmblare şi utilizare a recipienţilor pentru compost ce sunt distribuiţi cetăţenilor prin proiect sunt: Flămânzi, Corni, Răchiţi, Truşeşti, Ştefăneşti, Mihălăşeni, Săveni, Călăraşi, Lunca, Dărăbani, Coţuşca, Ibăneşti, Havârna, Pomîrla, Dersca, M. Eminescu, Bucecea, Dorohoi, Corlateni. Fiecare localitate organizatoare a invitat la dezbaterea publică cetăţenii comunelor învecinate, astfel încât informaţia a fost diseminată în toate cele 78 localităţi din judeţul Botoşani.

Reprezentanţii fiecărei primării din judeţ a primit pliante explicative cu modalităţile de realizare a compostului în gospodărie pentru a le distribui cetaţenilor impreună cu lăzile de compost. Totodată au fost distribuie o serie de pliante pe aceeaşi temă, şcolilor din judeţ, pentru a servi ca material didactic în protecţia mediului înconjurător.

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.