Concursuri 2013

Concursuri 2013

Ziua Copilului si Ziua Mediului au fost sarbatorite si in acest an prin intermediul a doua concursuri inedite destinate elevilor din clasele primare, gimnaziale si de liceu. Unitatile de invatamant din judet au participat in numar mare alaturi de elevii dornici sa acorde o mana de ajutor in scopul protectiei mediului.

premianti-loc-1-primar Ce poti face din capace de PET?, editia a II-a, 1 iunie 2013

La fel ca in 2012, la prima editie, concursul a fost dedicat elevilor claselor I- VIII, care au realizat în echipe de către 10, mozaicuri din capace de PET, prin intermediul cărora au ilustrat vizual teme legate de protecţia mediulu. Au fost realizate în cadrul evenimentului un număr de 50 mozaicuri, creeate de către 500 de elevi din unitătile de învătământ ale judetului. Cel mai mare mozaic realizat a insumat peste 17.500 capace.

Câștigătorii au primit 20 biciclete, 20 seturi mingi tenis de masă și 20 mingi fotbal.

În cadrul concursului au fost folosite un număr de aprox 400.000 capace, care au fost predate la finalizare concursului unui reciclator pentru prelucrare.

Câștigătorii concursului sunt:

CATEGORIA CLASELE I- IV

Locul I: echipa nr. A12- Școala  Generală nr. 11 Botoşani cu elevii: Arabela Paval, Teodora Berescu, Mario Madonici, Stefi Saramet, Denisa Ananiesiei, Narcis Pintilei, Tudor Colbea, Vlăduț Timofti, Ioana Donisă și Emi Dughilă, coordonați de prof. Cojocariu Greta

Locul II: echipa nr. A10- Școala Generală Orășeni Deal cu elevii: Rotariu Șerban, Gălățanu Bogdana, Arumia Magda, Bălăucă Marian, Vitel Alin, Străchinariu Nadia, Olariu Irina, Pădurariu Georgiana, Marcu Alexandru, Pădurariu Lucian, coordonați de prof. Bârsan Lilioara

Locul III: echipa nr. A8- Școala Primară Nr. 2 Roma cu elevii: Puiu Miruna, Sacu Magdalena, Ionescu Antonela, Bularcia Bianca, Prăjinaru Adelina, Prăjinaru Marina, Agheorghiesi Clara, Aniței Andreea, Dorohoiu Alexandru, Sadoschi Gabriela, coordonați de prof. Druțu Violeta

CATEGORIA CLASELE V- VIII

Locul I: echipa nr. B13- Scoala gimnazială nr. 1, Dîngeni cu elevii: Huzum Bianca, Gălușcă Iulian, Lazăr Cătălina,Huzum Alexandra, Păsat Alin, Popovici Alexandra, Cojocaru Giorgiana, Antemie Lavinia, Popescu Petrică și Lazăr Carmina, coordonați de prof. Măntăluță Alina.

Locul II: echipa nr. B23- Scoala gimnazială nr. 7, Dorohoi cu elevii: Dubac Oana, Sarafim Diana, Rusu Gabriela, Butnariu Ioana, Gorgan Iulia, Alexii Roxana, Munteanu Sabina, Dițu Cosmin, Butnariu Adrian și Băbuță Mădălina, coordonați de prof. Cercel Elena.

Locul III: echipa nr. B11- Scoala gimnazială nr. 7, Botoșani cu elevii: Pitrop Alexandru, Terciu Iustin, Roșca Ștefania, Gheban Alexandru, Văculișteanu Bianca, Gâdioi Robert, Nicorici Claudiu, Apostol Ilinca, Iacob Andreea, Serdenciuc Alex, coordonați de prof. Oniciuc Georgeta.

Revista presei- citiţi relatările mass-media legate de concurs:

 

img_0374  FOTOREPORTER PENTRU MEDIU, 5 iunie 2013

Concursul se adresează elevilor claselor IX- XII, care îşi doresc să atragă atenţia publicului asupra problemelor mediului prin lucrări de artă fotografică inedite la baza cărora stă tema BOTOȘANI JUDEȚ CURAT. Expoziţia concurs i-a invitat să devină fotoreporteri  pe elevii claselor IX-XII, care îşi doresc să sensibilizeze cetățenii prin aducerea la cunoștința acestora a problemelor reale ale mediului înconjurător existente în judeţul Botoșani în anii 2012 și 2013.

Au fost înscrise în concurs un număr de 52 lucrări realizate de 26 elevi ai unităților de învățământ din județ. Premiul I, constând într-un aparat foto semiprofesional, a fost câștigat de către Valentina Bartuș- cls. a X-a, Colegiul Național Mihai Eminescu, Botoșani, premiul II- mini laptop a fost câștigat de Ioana Corduneanu- clasa a XI-a, Liceul Teoretic “N. Iorga” Botosani, iar premiul III, un I-pod shuffle a fost câștigat de Iuliana Gladei- clasa a XII-a, Liceul “Dimitrie Negreanu”,  Botoșani.

Revista presei- citiţi relatările mass-media legate de concurs:

1 iunie 2013- Editia II „Ce poți face din capace de PET?”- Concursul se adresează elevilor din clasa I până la clasa a VIII-a şi constă în strângerea unui număr cât mai mare de capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri care să ilustreze vizual teme legate de protecţia mediului.

Scopul concursului este conştientizarea cetăţenilor asupra problemei deşeurilor, în special a PET-urilor, incluzând două direcţii importante:

  • PET-urile pot rămâne sute de ani în natură dacă sunt aruncate la întâmplare;
  • Buteliile de plastic/ PET pot fi foarte greu procesate în vederea reciclării dacă sunt aruncate la gunoi la volum maxim şi cu capacul strâns.

Premiile concursului constau în:

Premii locul I 10 biciclete 7-11 ani și 10 biciclete 12-15 ani (pentru toți membrii echipei)
Premii locul II 20 seturi tenis de masă (pentru toți membrii echipei)
Premii locul III 20 mingi diverse sporturi (pentru toți membrii echipei)
Obiecte promoționale personalizate cu însemnele proiectului primesc toți participanții (tricouri, șepci și pixuri)

Înscrieri participanți: Pâna in 24 mai 2013 la adresa de e-mail info@botosanijudetcurat.ro sau telefon 0755131918, pe 2 categorii de vârstă:  ciclul primar și ciclul gimnazial, formând echipe de 10 persoane.

Echipele vor strânge minim 5000 de capace şi vor avea la dispoziţie 4 ore pentru realizarea mozaicului în locaţia concursului. La final, capacele sunt strânse și se vor preda unui reciclator pentru prelucrare.

 

5 iunie 2013CONCURS Fotoreporter Pentru MEDIU

Expoziţia concurs implică participanţi de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, care îşi doresc să sensibilizeze publicul asupra problemelor mediului prin lucrări de artă fotografică inedite la baza cărora stă tema BOTOȘANI JUDEȚ CURAT.

Este un concurs deschis oricărui elev de liceu care deţine un aparat de fotografiat digital sau un telefon mobil dotat cu o cameră foto. Fotografiile care participă la concurs trebuie să fie realizate în 2012 sau 2013 şi să prezinte probleme reale ale mediului înconjurător existente in judeţul Botoșani.

Elevi de liceu sunt invitaţi să devină fotoreporteri pentru ilustrarea mesajului “Opriţi poluarea mediului!”. Nu se acceptă decât fotografii 100% reale, editarea urmând a se rezuma doar la corecţii de luminozitate, contrast, etc.

Premiile concursului constau în:

Premiu locul I Aparat foto profesional
Premiu locul II Mini laptop
Premiu locul III Ipod Shuffle
Obiecte promoționale personalizate cu însemnele proiectului pentru toți participantii (tricouri, șepci și pixuri)

Înscrieri participanți: Lucrările, însoţite de argumentarea autorului, explicaţii legate de locul şi timpul realizării, se vor transmite în orice format (pana in 22 mai 2013) pe adresa info@botosanijudetcurat.ro ,dintre acestea urmând a fi selectate un număr de 50, care vor participa la o expoziţie de grup gazduită de Muzeul Judeţean Botoșani.

Vernisajul expoziției și festivitatea de premiere are loc  în data de 5 iunie 2013 la ora 16:00 la sediul Muzeului Județean Botoșani, din Strada Unirii, nr 15, Botoșani


 

Comments are closed.