Implementare S.I.M.D.

Contractul de lucrări 1 ” Construirea Centrului Integrat de Management al deșeurilor (CIMD) în Stăuceni din cadrul proiectului Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Botoșani “

Luna iulie- 2012

Depozit judetean de deseuri- Stauceni (stadiu constructie iulie 2012)   Depozit judetean de deseuri- Stauceni (stadiu constructie iulie 2012)

Furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere

Vehicule colectare si transport deseuri Vehicule colectare si transport deseuri

În urma desfăşurării procedurilor de achiziţie publică, Consiliul Judeţean Botoşani a semnat, în calitate de beneficiar,  contractul “Furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere” din cadrul proiectului  Sistem integrat de management al deşeurilor în  judeţul Botoşani, cu S.C. EUROSPEED S.R.L. – lider asociere, asociat cu S.C. GRĂDINARIU Import Export S.R.L., în calitate de Furnizor, în valoare de 12.748.000 lei, fără TVA.

Bunurile furnizate, care vor intra în patrimoniul Judeţului Botoşani, sunt:
-    18 bucăţi autogunoiere compactoare de 16 mc;
-    5 bucăţi autospeciale transport containere, cu cârlig şi remorcă;
-    2 bucăţi autocamioane pentru interiorul a 2 staţii de transfer.

Vehiculele vor fi concesionate viitorilor operatori ai serviciului de salubrizare, în funcţie de cele 5 zone de colectare şi transfer în care va fi împărţit judeţul, astfel:
-    8 vehicule pentru Zona I Dorohoi;
-    4 vehicule pentru zona II Săveni;
-    3 vehicule pentru zona III Ştefăneşti;
-    6 vehicule pentru zona IV Botoşani;
-    4 vehicule pentru zona V Flămânzi.

Autogunoierele compactoare vor asigura colectarea deşeurilor selectate şi transportul acestora la staţiile de transfer, de unde deşeurile vor fi transportate cu ajutorul vehiculelor autospeciale cu remorcă către viitorul depozit ecologic judeţean de la Stăuceni.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de Furnizarea de vehicule pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere:

 

Semnarea celui de-al doilea contract de execuție lucrări

seminar-promovare-proiect-4-10-2011-2

Consiliul Județean a organizat, marți, 20 decembrie 2011 ședința de deschidere al celui de-al doilea contract de execuție lucrări din cadrul proiectului “Sistem integrat de management al deșeurilor din județul Botoșani”.  Contractul presupune construirea stațiilor de transfer și a platformelor pentru punctele de colectare a deșeurilor din cadrul proiectului care are o valoare totală de peste 143 milioane lei fără TVA, din care valoarea contractului lucrărilor de construire a stațiilor se ridică la peste 14 milioane lei fără TVA.

Contractul de lucrări presupune construcția a 797 platforme de colectare a deșeurilor, suprafața unei platforme fiind de circa 25 mp, precum și construcția a două stații de transfer, la Săveni și Ștefănești. La aceste două stații vor fi colectate deșeurile în vederea transportării unei cantități mai mari la un singur transport către depozitul ecologic.

De asemenea, în cadrul acestui contract de lucrări vor mai fi realizate și două centre civice în cadrul a două stații de transfer existente la Dorohoi și Flămânzi. Centrele civice vor fi dotate cu trei containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase și cu un spațiu disponibil pentru instalarea unităților de colectare a deșeurilor electronice și electrice.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de semnarea celui de-al doilea contract de execuție lucrări:

 

 

Începerea lucrărilor la noul depozit de gunoi de la Stăuceni

Consiliul Judeţean a predat, marţi 25 octombrie 2011, amplasamentul depozitului de deşeuri de la  Stăuceni, iar firmele care au câştigat licitaţia urmează să se apuce efectiv de treabă. Acestea sunt societăţile Hidroconstrucţia Bacău şi Electroalfa International Botoşani, care au început, marţi, în mod oficial, lucrările la noul depozit ecologic din comuna Stăuceni. Sarcina lor este ca în primăvară să finalizeze o primă celulă, care să permită colectarea deşeurilor, o dată cu închiderea gropii din Botoşani.

“Acesta este locul unde se va construi un nou depozit de deşeuri, de data asta ecologic, conform cu cerinţele Uniunii Europene. El se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, care au fost transferate de la Primăria Stăuceni în domeniul public al judeţului. Din această suprafaţă, pe aproximativ 12 hectare se va construi”, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Noul depozit, care va deservi toate localităţile judeţului, se va construi în termen de 18 luni, termenul final al lucrării fiind peste 18 luni.

Masterplanul privind gestionarea deşeurilor menajere va asigura amenajarea a patru statii de transfer la nivelul judeţului, va implementa sistemul de colectare selectivă şi va promova procedeele de compostare a deşeurilor biodegradabile.

Anul trecut, la nivelul judetului s-au produs 137.006 tone de deşeuri şi se aproximează că până în 2013 cantitatea va creşte cu 2,7%.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de începerea lucrărilor la depozitul de la Stăuceni

 

Şedinţa de începere a lucrărilor

Sedinta inceput lucrari

Joi, 13 octombrie 2011 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Botoşani s-a desfăşurat şedinţa de începere a contractului de lucrări privind construirea Centrului Integrat de management al deseurilor în Stăuceni, din cadrul proiectului Sistemul Integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani.

“Această şedinţă de demarare a contractului presupune prezenţa la aceeaşi masă a tuturor factorilor implicaţi. Este vorba de un contract pe lângă celelate opt care presupun tot acest sistem integrat de management al deşeurilor, valoarea contractului de finanţare pentru acest sistem integrat este de circa 32,5 milioane euro, 41 de mil euro cu TVA, din acesta, contractul pe care astăzi l-am demarat deţine aproape 12 mil de euro, fara TVA.  Este partea cea ma consistentă din cadrul proiectului total. Acest contract are două părti mari, construirea unui nou centru de depozitare, a unei noi gropi, de data aceasta ecologice, conformă cu cerinţele Uniunii Europene, la Stăuceni si de asemenea, dotarea tot în incinta depozitului cu o staţie de sortare“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

Durata de execuţie a lucrarilor este de 18 luni, după care urmeaza o perioada de 60 de luni pentru garanţie.

“Execuţia investiţie la Stăuceni se va face în aşa fel încât să nu avem niciun fel de încurcături privind realizarea ţintei de închidere a gropii neconforme pe care o avem acum la dispoziţia municipiului Botoşani. Etapa întâi de inchidere este prevăzută pentru iulie 2012. Hodroconstrucţia ne-a asigurat că se poate face în aşa fel încât celula de înmagazinare a deşeurilor nouă, la depozitul de la Stăuceni să poată fi funcţională în iulie 2012“, a adăugat preşedintele CJ.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de şedinţa de începere a contractului de lucrări

 

Semnarea contractului de finanţare

semnare-contract-smid

În 22 noiembrie 2010, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”. Martori la eveniment au fost premierul Emil Boc şi Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbely.

Acest proiect de management integrat al deşeurilor, este printre primele din ţară aprobat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi are o valoare eligibilă de 30.955.634 Euro fără TVA, din care 30.336.521 Euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi din bugetul de stat (98%), iar 619.113 Euro reprezintă contribuţia de la bugetul local (2%). Judeţul Botoşani va trebui să asigure cheltuielile neeligibile ale proiectului, în valoare de 2.551.485 Euro şi TVA-ul aferent investiţiei. Perioada de implementare a proiectului va fi 2010-2013, iar de investiţiile realizate va beneficia întreaga populaţie a judeţului.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de semnarea contractului

Comments are closed.