Galerie foto

S.I.M.D. Botoșani în Revista ”Managementul Deșeurilor”

În numărul 1 (65) / anul XVI / martie 2018 al Revistei ”Managementul deșeurilor” - revistă editată de Asociația Română pentru Managementul Deșeurilor (fosta Asociație Română de Salubritate) din ianuarie 2002 - a fost publicat un articol cu privire la finanțarea europeană pentru gestionarea deșeurilor în România, articol în care au fost prezentate aspecte cu privire la cele două programe de finanțare pentru implementarea de măsuri moderne de protecție a mediului: Programul Operațional Sectorial ”Mediu” (POS Mediu) derulat în perioada de programare 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), aflat în desfășurare. Unul dintre Proiectele finanțate de Uniunea Europeană prin POS Mediu prezentate la secțiunea ”Cronică în imagini POS Mediu” din articol a fost Proiectul ”Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Botoșani”. Vă invităm să vizualizați conținutul articolului accesând această galerie foto.

5 Photos

Semnarea ultimului contract de delegare din cadul S.I.M.D.

În data de 14.07.2017, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, domnul Costică Macaleţi, în numele A.D.I. Ecoproces Botoșani şi domnul Simion Drelciuc, în numele S.C. Urban Serv S.A. Botoşani au semnat contractul de delegare "Concesionarea serviciului public de colectare şi transport a deşeurilor municipale solide în judeţul Botoşani"- lot 4 Botoşani. Acest contract a fost ultimul dintre cele 6 contracte de delegare atribuite în cadrul Proiectului S.I.M.D., situând Judeţul Botoşani între primele 5 judeţe din ţară care finalizează această procedură. După semnarea contractelor de delegare, operatorii au la dispoziţie o perioadă de mobilizare de maximum 56 zile, perioadă în care aceştia trebuie să obţină toate avizele şi autorizaţiile necesare şi să preia bunurile ce vor fi folosite în desfăşurarea activităţii viitoare.

4 Photos

Delegație oficială din Republica Moldova la CIMD Stăuceni

În data de 5 mai 2017, Președintele Consiliului Județean Botoșani, domnul Costică Macaleți, a primit vizita unei delegații oficiale din Republica Moldova condusă de domnul Igor Talmazan – Viceministru al Ministerului Mediului din Republica Moldova, pentru un schimb de informații tehnice cu privire la Proiectul ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Botoșani”. Vizita oficială a debutat la sediul Palatului Administrativ, în sala de ședințe ”Ștefan Luchian”, unde oficialitățile au purtat discuții cu privire la gestionarea deșeurilor în județul Botoșani, oferindu-se detalii privind implementarea Proiectului ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Botosani”, atât din punct de vedere instituțional, cât și din punct de vedere financiar. După clarificarea anumitor aspecte privind managementul deșeurilor la nivelul județului, vizita a continuat cu deplasarea delegației oficiale, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Botoșani, la obiectivul principal realizat prin Proiect - Centrul Integrat de Management al Deșeurilor din Stăuceni, în vederea unei informări tehnice privind modul de operare a depozitului ecologic și a stației de sortare a deșeurilor.

16 Photos

Semnarea Contractului de delegare nr. 12016/02.08.2016

În data de 02.08.2016 a fost semnat “Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activităţilor de administrare a staţiilor de transfer, de sortare a deşeurilor municipale şi de administrare a depozitului de deşeuri - judeţul Botoşani”, contract încheiat între JUDEȚUL BOTOȘANI - CONSILIUL JUDEȚEAN BOTOȘANI, în calitate de Delegatar și operatorul S.C. DIASIL SERVICE S.R.L. SUCEAVA, în calitate de Delegat. Ca urmare a semnării acestui contract, se va asigura desfăşurarea activităţilor de transfer, transport şi depozitare deşeuri la tarife reprezentând cca 80% din tarifele estimate la proiectare. Până la semnarea contractelor cu operatorii zonali de colectare de către ADI Ecoproces Botoşani, operatorii de colectare existenţi au posibilitatea să încheie contracte pentru depozitarea deşeurilor cu operatorul Centrului Integrat de Management al Deşeurilor (CIMD) Stăuceni.

6 Photos

CIMD Stăuceni

În vederea optimizării gestionării deșeurilor în cadrul proiectului au fost efectuate: - Dotări pentru colectarea deșeurilor reziduale : containere de 1,1 m.c. amplasate pe platforme fixe; - Dotări pentru colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, respectiv containere de 1.1 m.c. amplasate pe platforme fixe; - Echipamente de compostare la domiciliu care au fost distribuite populației; - Vehicule de colectare a deșeurilor (autogunoiere compactoare de 16 m.c. ) pentru mediul rural. - Vehicule pentru transportul deșeurilor de la stațiile de transfer le depozitul conform Stăuceni: autocamioane cu remorcă roll –on/roll –off, fiecare cu o capacitate de 20 tone. - Construirea unui nou depozit ecologic la Stăuceni cu o capacitate totală de 24.500 tone/an ( depozit care este dat funcțiune); - Construirea a două stații de transfer la Ștefănești și Săveni.

24 Photos

Concurs CE POTI FACE DIN CAPACE DE PET? ed II, 1.06.2013

1 iunie 2013- Editia a II-a a concursului CE POTI FACE DIN CAPACE DE PET?- Aceasta editie a concursului de mozaicuri din capace de pet s-a bucurat de participarea a 50 de echipe, din peste 30 de scoli din judet.

37 Photos

Concurs FOTOREPORTER PENTRU MEDIU, 5.06.2013

Am sarbatorit ZIUA MEDIULUI, 5 IUNIE, printr-o expoziţie concurs cu participanţi de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, care îşi doresc să sensibilizeze publicul asupra problemelor mediului prin lucrări de artă fotografică inedite la baza cărora stă tema BOTOȘANI JUDEȚ CURAT. Concursul a adunat 52 de lucrari, primite de la 26 de liceeni din judet.

20 Photos

Conferinte de presa

Conferinte de presa realizate in cadrul proiectului, in perioada 2011- 2014

6 Photos

Intalniri in scoli 16-25.04.2013

In perioada 16- 25 mai 2013 au avut loc 20 de intalniri in scolile din mediul rural, pentru informarea elevilor asupra reciclarii si promovarea concursului "Ce poti face din capace de PET?"- editia II, din 1 iunie 2013

37 Photos

Dezbateri publice jud Botosani

In perioada 12- 16 noiembrie 2012 au avut loc 10 dezbateri publice pentru promovarea proiectului, a programului de finanţare şi a sistemului de gestionare a deşeurilor ce urmează a fi implementat.

16 Photos

Distributie materiale informative cu voluntarii Let's do it Romania

Voluntarii si coordonatorii "Let's do it Romania" au sprijinit proiectul prin distributia materialelor informative in toate localitatile din judet, in noiembrie 2012.

13 Photos

Distributie pliante informative - 6-9.11.2012

În perioada 6-9 noiembrie 2012, în cadrul unor acțiuni de promovare organizate pe raza municipiului Botoșani au fost distribuite din casă în casă (prin intermediul cutiilor poștale) aprox 35.000 pliante

24 Photos

Concurs CE POTI FACE DIN CAPACE DE PET? 5.06.2012

Concursul a fost dedicat elevilor claselor I- VIII, care au realizat în echipe de către 10, mozaicuri din capace de PET, prin intermediul cărora au ilustrat vizual teme legate de protecţia mediului. Au fost realizate în cadrul evenimentului un număr de 46 mozaicuri, creeate de către 460 de elevi din unitătile de învătământ ale judetului.

18 Photos

Concurs EXPOZITIE PENTRU MEDIU, 1.06.2012

Expoziţia concurs implică participanţi de toate vârstele, de la clasa V până la clasa a XII-a, care îşi doresc să sensibilizeze publicul asupra problemelor mediului prin lucrări inedite la baza cărora stau deşeuri.

37 Photos

Intalniri educative in scoli 7- 18.05.2012

În perioada 7- 18 mai 2012 au fost organizate 30 de întâlniri în unitățile de învățământ din municipiile și orașele din județul Botoșani. Întâlnirile au fost adresate elevilor din clasa a I-a până la clasa a XIII-a . În cadrul acestor întâlniri s-a realizat prezentarea proiectului si a concursurilor cu tematică de mediu.

37 Photos

Dezbateri pentru promovarea compostului, 10-18.10.2011

Localităţile în care au avut loc dezbaterile publice, soldate cu demonstraţii practice de asamblare şi utilizare a recipienţilor pentru compost ce sunt distribuiţi cetăţenilor prin proiect sunt: Flămânzi, Corni, Răchiţi, Truşeşti, Ştefăneşti, Mihălăşeni, Săveni, Călăraşi, Lunca, Dărăbani, Coţuşca, Ibăneşti, Havârna, Pomîrla, Dersca, M. Eminescu, Bucecea, Dorohoi, Corlateni.

31 Photos

Comments are closed.